3x BIO Maitake por
- Grifola frondosa
- csak 100% gomba
- magas rosttartalommal
- A termék raktáron van
- Feladás ma!
- A régi ár megegyezik egy csomagolás háromszoros árával - azaz ha három csomagolást külön-külön vásárolna meg.
A testünk naponta különböző tényezőknek van kitéve, amelyek negatív hatással vannak annak működésére. Túlterheltség, stressz, gyors élettempó, kiegyensúlyozatlan táplálkozás és alváshiány csak néhány a sok probléma közül, amellyel a modern ember szembesül.
Bár ezek modern problémák, mégis találhatunk rájuk hagyományos megoldásokat - gyakran nem vagyunk eléggé tudatában annak az ajándéknak, amit a természet kínál nekünk, és amit már őseink ismertek.
Ezeket a hibákat azonban biztosan nem követik el Ázsiában, mivel évszázadok óta fordulnak a gyógynövényekhez és a gombászathoz, amely ma is erősen jelen van ott.
Az egyik gomba, amely Japánból és Kínából származik, a maitake vagy nagy szellőztető gomba. A neve japánul "táncoló gomba", mert olyan értékes, hogy régen örömtáncot jártak, amikor megtalálták a természetben.
Ez a kivételes gomba rendkívül sokoldalúan felhasználható – nemcsak a gyógynövénygyógyászatban, hanem a gasztronómiában is nagyra értékelik. Enyhe, földes, kissé diós ízvilágának köszönhetően számos séf az umami kategóriába sorolja.
A maitake étrendbe való beillesztésének további előnye, hogy kiemelkedően magas rost- és fehérjetartalommal rendelkezik – 100 gramm termék 37 g rostot és 21,9 g fehérjét tartalmaz.
A gombaporok esetében különösen fontos a termesztési és feldolgozási eljárás. Ennél a terméknél 100%-ban ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagokat használnak, a por előállításához pedig kizárólag a gomba termőtestét alkalmazzák.
Ez azért lényeges, mert a gomba föld feletti része tartalmazza a legmagasabb koncentrációban a jótékony bioaktív vegyületeket, és ez az a rész, amelyet hagyományosan is fogyasztásra gyűjtenek.
A maitake gombapor egyik nagy előnye a sokoldalú felhasználhatósága, hiszen az elkészítési mód teljes mértékben az egyéni igényekhez igazítható. A port egyszerűen hozzáadhatja bármilyen folyadékhoz (víz, gyümölcslé, tea, smoothie) vagy ételekhez (levesek, szószok, zabkása stb.). Haladó felhasználók számára a kapszulázás is egy lehetőség.
A maitake természetes módon támogatja a szervezetet, számos jótékony hatással rendelkezik, és különösen ajánlott:
Átlagos tápanyagtartalom | 100 g |
---|---|
Energiaérték | 1552 kJ / 367 kcal |
Zsír | 5 g |
- ebből telített zsírsavak | 0,94 g |
Szénhidrát | 21,6 g |
- ebből cukrok | 0,14 g |
Élelmi rost | 37 g |
Fehérje | 21,9 g |
Só | 0,03 g |
Hozzávalók: 100 % maitake (Grifola frondosa; törzs) porban. *Tanúsított ökológiai termesztésből. SI-EKO-002. EU-n kívüli mezőgazdaság.
Eredet: Kína
Nettó tömeg: 3 x 100 g = 300 g
A termék étrend-kiegészítő.
Napi ajánlott napi adagja: 2-4 g (1 teáskanál ≈ 2 g).
Az ajánlott, hogy az első bevételezésnél néhány napig fél adagot vegyen be, majd fokozatosan növelje az ajánlott mennyiségre. Ha lehetséges, vegyen be fél adagot reggel és fél adagot este. A port keverje folyadékba, mint például víz, tea, kávé, kakaó, joghurt, gyümölcslé, smoothie stb. Jól keverje össze és igyon meg minél hamarabb kortyokban. Fogyassza étkezés közben vagy legalább fél órával az étkezés után. A gombát folyamatosan fogyassza legalább három-négy hétig, majd tartsa szünetet. A kúrát évente kétszer ismételje meg, legjobb ősszel és tavasszal. Ajánlott egyidejűleg C-vitamint is szedni.
Figyelem: Ne lépje túl az ajánlott napi adagoláson vagy mennyiségen. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozást, valamint az egészséges életmódot. Tartsa távol a gyermekektől! Terhes nők, szoptató anyák és gyermekek használata előtt konzultáljanak orvosukkal.
A természetes összetevők miatt az egyes adagok színe, illata és íze eltérhetnek. Ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát. Minden használat után jól zárja le az csomagolást, hogy megakadályozza a termék szennyeződését.
Tárolja hűvös és száraz helyen.