Az oroszlánsörény finom textúrájú és enyhe, enyhén diós ízű. Sokan a válogatott tenger gyümölcseihez, például a homárhoz vagy a rákhoz hasonlítják. Általában vajban sütve, levesek és mártások összetevőjeként vagy zöldségételek és tészták kísérőjeként készítik el. Ez a gomba évszázadok óta fontos részét képezi a kínai hagyományoknak, ahol tulajdonságai miatt méltán kapta az „agytáplálék” és a „okos gomba” beceneveket. A süngomba minden jótékony tulajdonsága azonban kivételes tápértékének tulajdonítható. Számos bioaktív anyagban, például poliszacharidokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és aminosavakban gazdag.
Számos kultúrában a chagát az „élet gombájaként” ismerik, mivel úgy gondolják, hogy segít a test és a lélek egyensúlyának fenntartásában. Egykor elsősorban a hagyományos gyógynövényes gyakorlatokban használták, de népszerűsége mára már túlterjedt ezeken a területeken, és a világ minden táján elismerik jótékony hatásait.
Az oroszlánsörény finom textúrájú és enyhe, enyhén diós ízű. Sokan a különféle tenger gyümölcseinek, például a homárnak vagy a ráknak az ízéhez hasonlítják. Általában vajban sütve, levesek és mártások összetevőjeként vagy zöldségételek és tészták kísérőjeként készítik.
Ez a gomba évszázadok óta fontos részét képezi a kínai hagyományoknak, ahol tulajdonságai miatt méltán kapta az „agytáplálék” és az „okos gomba” beceneveket.
A süngomba minden jótékony tulajdonsága azonban kivételes tápértékének tulajdonítható. Számos bioaktív anyagban, például poliszacharidokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és aminosavakban gazdag.